Apa itu CCRIS dan CTOS?

Apa itu CCRIS dan CTOS?

...

Ini Adam Adam sedang mencari rumah idamannya Jadi, setelah puas mencari Adam berjaya menjumpainya! Tapi…. Dia menghadapi masalah! Permohonan pinjaman Adam ditolak kerana dia mempunyai rekod CCRIS dan CTOS yang buruk.

Anda tahu tak apa itu CCRIS dan CTOS? CCRIS ialah rekod yang diselia oleh financial institution Negara yang mengawasi corak pembayaran pinjaman and Ia termasuklah informasi mengenai pinjaman and rekod pembayaran pinjaman bagi tempoh 12 bulan yang lepas termasuk sebarang tunggakan sebarang pinjaman dalam pemerhatian dan juga pinjaman yang telah melalui penjadualan dan penstrukturan sexual Apabila anda membuat permohonan pinjaman bank akan menyemak rekod CCRIS anda untuk mengakses corak pembayaran anda Jika pinjaman and tertunggak selama 2 – 3 bulan dalam tempoh 6 bulan yang lepas atau mempunyai pinjaman dalam pemerhatian and dianggap mempunyai rekod CCRIS yang buruk dan mungkin menghadapi kesukaran mendapatkan kelulusan pinjaman.

Urmmm, jadi apa pula maksud CTOS? CTOS ialah kad laporan kredit anda Sebarang kegagalan membuat bayaran pinjaman bil utility atau bil telefon tindakan litigasi termasuklah repute bankrupt akan tertera dalam laporan CTOS dan mengurangkan peluang anda mendapatkan pinjaman CCRIS dan CTOS tidak menyenarai hitam and tetapi hanya memberikan rekod kredit anda untuk dinilai oleh bank Jadi, sekarang anda sudah faham bukan? Dapatkan laporan CCRIS and daripada financial institution Negara dan juga laporan credit score CTOS untuk menyemak maklumat anda Sekarang anda sudah lebih faham Teruskan bersama kami untuk mengetahui bagaimana Adam memperbaiki rekod CCRIS dan CTOS.

This Post Has 2 Comments

  1. admin

    terima kasih atas info yang bermanfaat

    1. Junjun

      Terima kasih atas komen anda

Leave a Reply